HÅKAN LUDWIGSON, NU KAN NI FÅ SE HONOM HOS THE PHOTOGALLERY

För några dagar sedan blev det klart att Håkan Ludwigson nu anslutit sig till The Photogallery, vi är så glada och stolta!

Håkan Ludwigson tillhör veteranerna hos Condé Nast, det prestigefyllda amerikanska förlaget som är utgivare till Vouge, Fanity Fais och Condé Nast Traveler. När Condé Nast Traveler skulle starta 1987 anställde man fotografer som tex David LaChapelle, Brigitte Lacombe, Philip Lorca diCorsia, Helmut Newton, Bert Stern. Håkan Ludwigson anslöt sig till gruppen 1989. Hans namn nämns med respekt i New Yorks trendkänsliga mediavärld. En respekt som är en erkänsla för hans framgångsrika fotograferande, byggt på visuell briljans kopplad till teknisk perfektion i resetidskriften Condé Nast Traveler. Vad Ludwigsons fotografi tydligt visar är att dagens dokumentär- och reklamfotografi korsbefruktats med den fotobaserade konsten. Ett fenomen som blir extra påtagligt när hans fotografier nu presenteras utanför sitt traditionella sammanhang. Vi ser ett fotografiskt uttryck som Håkan Ludwigson delvis delar med konstfotografer som William Eggleston, Joel Meyerowitz och Stephen Shore. I sin retrospektiva fotobok Taken Out of Context (Steidl 2004) förklarar Ludwigson, träffsäkert, sin intention så här: ”Min ambition är att skapa ett personligt bildspråk som ligger någonstans mitt emellan dokumentär- och konstfotografin och det klassiska fotografiet.”/ Hasse Person

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln