Steve McCurry, fotografen som tog bilden Afghan girl

Nu finns fotografen Steve McCurrys bildvärld hos The Photogallery! Sedan en vecka tillbaka har vi nu rättigheterna att sälja hans otroliga fotografier.

Steve McCurry har varit en av de mest ikoniska rösterna i samtida fotografi i över mer än 30 år. Han har medverkat i en mängd tidskriften och gjort otaliga bokomslag, böcker och utställningar runt om i världen. Steve McCurry är född i en förort till Philadelphia. Han studerade film vid Pennsylvania State University. Efter flera år med frilansuppdrag, gjorde McCurry sin första av vad som skulle komma att bli många resor till Indien. Resor med en påse kläder och en och annan film, har han utforskat kontinenterna med hjälp av sin kamera. McCurrys mest kända porträtt, "Afghan Girl", togs i ett flyktingläger nära Peshawar, Pakistan. Den bilden räknas idag vara det kändaste fotografiet i historien av National Geographic Magazine. Fotot har också använts av Amnesty International.

"Vad som är viktigt för mitt arbete är den enskilda bilden. Jag fotograferar på uppdrag, historier. Naturligtvis måste de presenteras ihop på ett konsekvent sätt. Men det viktigaste är att varje bild står på sina egna ben, har sin egna plats och känsla"

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln