Välkommen Mr Ethan Russell! ny fotograf hos The Photogallery

Multi Grammy-nominerade fotografen, författaren och regissören Ethan Russell är den enda fotografen som gjort skivomslag för både The Beatles, The Rolling Stones och The Who. En ung grabb från Kalifornien som inte ens egentligen var fotograf när han tog sina första BILDER på Mick Jagger. Ett par år senare blev Russell en av de främsta Stones fotograferna i världen. Russell är en pionjär inom musikvideon, han är en prisbelönt creative director och författare till tre böcker: Dear Mr Fantasy, Let it bleed, The Rolling Stones 1969 US Tour, och Ethan Russell, An American Story.

Russell var med Rolling Stones på Altamont och tog omslagsbilden till Beatles “Let It Be” och omslaget till Who’s Next. Russell gjorde också den sista musikvideon med Lennon veckan innan han mördades. Hans karriär sammanföll med en kulturell storm av musik, konst, politik, medborgerliga rättigheter, makt, förändring och utveckling som förändrat en hel värld. 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln