dagens fotografi, rodney smith bildvärld, en resa tillbaka till 1800-talet.Så är jag förälskad igen, hans bildvärld är så enkel men så fulländad. Visst måste han blivit betagen av Ingres målning vid skapandet av detta porträtt. Jean Auguste Dominique Ingres målning Odalisk från 1814. Ingres var den siste store utövaren av ett yrke som snart skulle domineras av fotografiet, porträttfotograferingen.  Rodney Smith är idag professor i fotografi vid Yale University. Under sina studier på Yale studerade han även fotografi hos Walker Evans. Förutom hans personliga arbeten har han också gjort framgångsrika kampanjer åt b.la. BMW, Ralph Laurent, The New York Times Magazine. Han bor och är verksam i New York. Läs han populära blogg på http://rodneysmith.com/blog

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln