Välkommen mr Frank stefanko, ny fotograf hos the photogallery

Vi kan nu med stolthet meddela att ännu en fantastisk fotograf gått med The Photogallery, vi representerar nu i Sverige Frank Stefanko. Frank Stefanko fick sin konstutbildning på ett college i Glassboro, New Jersey. Det var där han i mitten av sextiotalet träffade och blev nära vän med Patti Smith. Denna vänskap med Patti Smith gjorde det möjligt för Frank att mellan 70-80-talet ta dessa personliga porträtt. Patti introducerade också honom för Bruce Springsteen. Frank Stefanko har gjort en rad olika och uppmärksammade skivomslag bl.a. Bruce Springsteen Darkness on the Edge of Town / The River och Southside Johnny´s Heart of Stone. Stefanko har skrivit uppmärksammade böcker och visat sina fotografier på flertal museum runt om i USA. Hans intima fotografier fångar den period av kulturell förändring från mitten av 1960-talet till slutet av 1970, när en helt ny genre av musik föddes.Vi på galleriet anser att Frank Stefankos porträtt av Patti Smith är det vackraste porträtten som någonsin tagits på henne. Bilderna på Bruce speglar också samma innerlighet och visar så tydligt tidsandan. Se och njut!

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln