ADVANTAGE THE PHOTOGALLERY

Lördagen den 5 juli så öppnar vi vår fotoutställning i Båstad, som vi väntat på detta! Jag kommer att blogga lite om hur det är att vara här och så, berätta lite om hur en fotogallerist kan ha det i Båstad. För att få er alla i rätt stämning så kommer Håkan Ludwisons egna text om hans ikon fotografi Club 55. Kom och hälsa på!!


Club 55, St. Tropez 
När han tände cigarren kunde jag inte vänta längre. Jag hade haft koll på paret i flera timmar under eftermiddagen. Fått reda på av solstolsuthyraren att dom hyrt tio platser omkring sig för flera tusen franska franc för att slippa trängas, men att han inte visste vilka de var. Jag ville absolut inte fotografera dem i smyg så jag peppade mig, gick fram, presenterade mig och visst kunde jag få fotografera dem. Han skulle bara släcka cigarren först. Noooo, please don’t, nästan skrek jag. Ändra ingenting - Just stay the way you are. Jag tog några rullar, färgnegativ med Mamiya 7, cigarren hann under tiden tyvärr brinna ner något och dom signerade efteråt villigt en bildrelease. Båda var från Libanon med bostad i Paris.

Club 55 på Plage Pampelonne är den äldsta beachklubben i St. Tropez. Sattes på kartan av Brigitte Bardot redan på femtiotalet och sedan dess har varenda kändis värd namnet varit där.  Helst tar man sin yacht från St. Tropez  hamn, far runt udden och ankrar utanför klubben. Man hämtas av klubbens personal och anländer med stil till den kända träpiren som sträcker sig ut från stranden. 

Bilden på kvinnan, mannen och cigarren publicerades i Conde' Nast Traveler år 2000. För reportaget hade jag fotograferat ett tiotal av Medelhavets hetaste beach hangouts. Jag var riktigt nöjd med resultatet och levererade ett hundratal printar personligen till Conde Nast i New York. Försökte envist sälja in en stående variant som omslag. ”No way”, men hade kvinnan flyttat armen en aning och dolt bröstet hade den blivit omslag, svarade den tålmodige chefredaktören. Nu publicerades den på uppslag, blev symbol för hela storyn och en av mina mest uppmärksammade bilder. En klassiker skulle man kunna säga och Club 55 är fortfarande Europas bästa beach hangout / Håkan Ludwigson.

 

 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln