nya fotografiska möten väntar på oss


Håkan Ludwigson ZAMBEZI 1998

Idag så packar jag för att byta boende några veckor. Jag skall resa runt lite i Europa och spana in fotofestivaler och andra konstutställningar för att sedan avsluta med några dagar i den franska byn. Det är en ynnest att få byta miljö och träffa olika sorters människor. Få till möten som gör en till en bättre människa, iallafall blir man gladare. Glad blev jag också av Håkans text där han beskriver ett möte han haft i Zambezi 1998. 

"Detta är nog en av de vackraste bilder jag haft ynnesten att få ta. En drömbild av en oförstörd värld där tiden stått stilla. En liten ö mitt i Zambezifloden, inte långt från Victoria fallen.

Med lite romantiska ögon blir trädet med den säregna runda trädkronan lätt en metafor för vår jord. För första gången ser jag elefanternas kärleksakt – i en flod. Börjar med kärleksfulla knuffar och smekningar med snabeln. I upphetsning trycker den tunga hannen några gånger ner honan under vattenytan och endast snabeln sticker upp som en snorkel. Efteråt följer de resten av flocken upp på ön.

Kan det bli vackrare"

text: Håkan Ludwigson

Följ mig gärna i sommar på Instagram under thephotogallerynette

All sol,
Nette
 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln