David Bowie Aladdins Sane på Bukowskis nästa vecka

Grattis till er som köpt Brian Duffys fantastiska Aladdin Sane tidigare på våra utställningar.  Fotografiet som kallas för popens  Mona Lisa.  Stort grattis även till den som ropar in den på Bukowskis auktion nästa vecka, med ett utropspris på 50 000 sek så gör man ett fynd.

"Talking about a creative session is like talking about a boxing match. It happened because there was a little bit of magic in the room that night. I`ll say it mayself, its´s a fucking great cover" Brian Duffy

Brian Duffy definierade bilden av 60-talet och han var lika känd själv som stjärnorna han fotograferade. Tillsammans med David Bailey och Terence Donovan dokumenterade han, och bidrog till skapandet av, 
det så kallade Swinging London. Han har fotograferat för såväl Vogue och Elle som för Glamour och Esquire. Duffy samarbetade med David Bowie under många år och de gjorde flera projekt ihop. Bland annat tre lp-omslag, den mest populära av är ”Aladdin Sane” som kom ut 1973. Bilden på den sminkade Bowie har till och med kallats för popens Mona Lisa. Duffy hade ett stort inflytande på hur den offentliga bilden av Bowie skapades. I slutet av 70-talet tröttnade Duffy på fotografering och brände en stor mängd av sina negativ. De bilder som fortfarande finns kvar ger en bra överblick av brittisk mode- och kulturhistoria. Efter Duffys död 2010 har hans verk visats i flera utställningar bl.a. På National Portrait Gallery, London och Tate, Liverpool.

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln