Aladdin Sane goes up in space

"Talking about a creative session is like talking about a boxing match. It happened because there was a little bit of magic in the room that night. I`ll say it mayself, its´s a fucking great cover" Brian Duffy

Idag fick vi den roliga nyheten att Royal Mail skickar 52 stycken special frimärken ut i rymden. En symbol för alla de år som Bowie var verksam och som en hyllning till hans roll i  filmen"The Man Who Fell To Earth". Hur galet kul som helst. 

Mer info finns på Royal Mail: Instagram.com/royalmailgroup

mer information om vår fotograf brian duffy

Brian Duffy definierade bilden av 60-talet och han var lika känd själv som stjärnorna han fotograferade. Tillsammans med David Bailey och Terence Donovan dokumenterade han, och bidrog till skapandet av, 
det så kallade Swinging London. Duffy samarbetade med David Bowie under många år och de gjorde flera projekt ihop. Bland annat tre lp-omslag, den mest populära av är ”Aladdin Sane” som kom ut 1973. Bilden på den sminkade Bowie har till och med kallats för popens Mona Lisa. Duffy hade ett stort inflytande på hur den offentliga bilden av Bowie skapades. I slutet av 70-talet tröttnade Duffy på fotografering och brände en stor mängd av sina negativ. De bilder som fortfarande finns kvar ger en bra överblick av brittisk mode- och kulturhistoria. Efter Duffys död 2010 har hans verk visats i flera utställningar bl.a. På National Portrait Gallery, London och Tate, Liverpool.

FLER DAVID BOWIE PORTRÄTT

Fler fotokonstverk finner du på vår hemsida www.thephotogallery.se

Läs hela inlägget »


 

Jag packar ihop, vi är på väg hem.  Vi dricker rosé´ till lunchen en sista gång och diskuterar hur mycket vi kommer att sakna allt. Det finns mycket att sakna men också mycket att längta till.  Själv får jag uppgiften att gå med tomglasen till byns glasinsamling, den väg byborna nu döpt till ”walk on shame”. På vägen hem skall vi köra inom Lutry i Schweiz och hämta upp nästa utställning av Christian Coigny. Innan vernissagen den 16 september skall det målas om och nya roliga rum skall skapas.  Det skall kännas nytt och annorlunda för varje utställning. Själv längtar jag efter att få hänga upp alla Christians fotografier som är så välgjorda, så sensuella och vackra.  Det är så få fotografer idag som fortfarande arbetar analogt, vilket hantverk! Jag tänker mycket på de orden om just bra fotografi, att det ibland krävs en ängels tålamod för att vänta in det rätta ögonblicket. Ibland tar en bild några dagar, ibland ett helt liv.

Varmt Välkomna!
 

Läs hela inlägget »

Ava Valstens bildvärld har alltid gripit tag i mig. Egentligen har jag aldrig satt mig ner och funderat på varför, utan har bara  låtit mig föras med. Det finns en direkthet i hennes bildvärld, en självutlämnande ton gjord med en oerhörd vacker poetisk känsla. Ava Valsten har tidigare blivit visad på olika museum runt om i landet. Denna helgen sätter vi fokus på Avas bildvärld. 
 
Ava finns på plats lördagen mellan 13-00 – 17.00

Varmt Välkomna hit!

Nette
 

Läs hela inlägget »

Jag har varit i Schweiz och besökt nästa utställare Christian Coigny. Under resan ner genom Europa slarvade  jag bort makens fotbollsbiljetter vilket säkert gjorde mitt och Christians första möte lite lätt förvirrat. Maken var ovanligt vit i ansiktet och mycket fåordig, jag hade panik. Det var ju inte bara hans utan även hans vänners biljetter som jag tappat bort. Jag förklarade för Christian orsaken till vår förvirring vilket han klart och tydligt förstod, som han sa -: Jag gillar inte fotboll men har många gånger haft känslan av att slarva bort saker. Jag har funderat mycket på det han sa, att slarva bort saker. Det ligger mycket i det. Länge slarvade jag bort år och omgav mig med människor som nog egentligen inte uppskattade eller ens tyckte om mig. Många dagar slarvade jag bort möten med människor som jag tyckte mycket om, och tiden rusade iväg. Jag skall sluta slarva bort saker nu. Under de sista månaderna har jag haft fantastiska möten med nya fotografer som nu finns representerade hos oss. Vi har ibland haft långa möten, ibland korta och intensiva, men alla har känts som att hitta nya vänner. Man lär känna människor genom deras fotografier och genom olika former av möten. Konst är verkligen en personlig kunskapsväg.
För en timma sedan for ett gäng grabbar iväg från den franska byn till EM matchen i Toulouse mellan Sverige- Italien, biljetterna har hittats. Visserligen är det få män som klär i gult men just dessa kändes extra roligt att vinka av. Själv skall jag ha lite tid för mig själv och heja från TV-soffan. 
 

Läs hela inlägget »

Nu till helgen visar vi lite fotografier hos Mouche i Goa Göteborg. Ett samarbete med Limitato som samtidigt visar sin nya fräcka klädkollektion med bilder bl.a. tagna av Terry O`Neill. 

Varmt Välkomna!

Läs hela inlägget »

Grattis till er som köpt Brian Duffys fantastiska Aladdin Sane tidigare på våra utställningar.  Fotografiet som kallas för popens  Mona Lisa.  Stort grattis även till den som ropar in den på Bukowskis auktion nästa vecka, med ett utropspris på 50 000 sek så gör man ett fynd.

"Talking about a creative session is like talking about a boxing match. It happened because there was a little bit of magic in the room that night. I`ll say it mayself, its´s a fucking great cover" Brian Duffy

Brian Duffy definierade bilden av 60-talet och han var lika känd själv som stjärnorna han fotograferade. Tillsammans med David Bailey och Terence Donovan dokumenterade han, och bidrog till skapandet av, 
det så kallade Swinging London. Han har fotograferat för såväl Vogue och Elle som för Glamour och Esquire. Duffy samarbetade med David Bowie under många år och de gjorde flera projekt ihop. Bland annat tre lp-omslag, den mest populära av är ”Aladdin Sane” som kom ut 1973. Bilden på den sminkade Bowie har till och med kallats för popens Mona Lisa. Duffy hade ett stort inflytande på hur den offentliga bilden av Bowie skapades. I slutet av 70-talet tröttnade Duffy på fotografering och brände en stor mängd av sina negativ. De bilder som fortfarande finns kvar ger en bra överblick av brittisk mode- och kulturhistoria. Efter Duffys död 2010 har hans verk visats i flera utställningar bl.a. På National Portrait Gallery, London och Tate, Liverpool.

Läs hela inlägget »

Alan Aldridge, grafisk formgivare, konstnär och illustratör inspirerade och dominerade den brittiska reklam och konstscenen under sextio- och sjuttiotalet. Hans illustrationer för The Beatles "Book of lyrics" tog musikbranschen med storm och han fortsatte med att utforma skivomslag för tex The Rolling Stones och The Who. Hans provocerande affisch för Andy Warhols film, Chelsea Girls, har blivit en av de mest ikoniska bilderna från den tiden. 
År 2008, visade Design Museum i London en stor retrospektiv utställning av hans verk, Alan Aldridge – the Man with the Kaleidoscope Eyes som mottogs som “The trip of a lifetime”. I år är det 50 år sedan filmen Chelsea Girls av Andy Warhol visades. Det firar vi med att presentera originalfotografiet av Aldridge.

Väl mött hos The PhotoGallery:)

Läs hela inlägget »
Jag älskar fotografi. Jag älskar vad den berättar, alla minnen den ger mig. Jag fullkomligt slukar dess historia. Jag älskar alla sinnesstämningar som den ger mig. Jag älskar att gå till jobbet och träffa alla kunder, nya och gamla vänner. Jag älskar att arbeta med folk som gör mig 500% bättre än jag tidigare var och så är jag så stolt över alla fotografer t.ex. så har Håkan Ludwigsons nya bok Balls and Bulldust gjort succé och uppmärksammats både av The Guardian och CNN. Det är kalas stort, och jag älskar det.

ps, Jag finns på bästa design stället i Köpenhamn, underbar stämning, fantastiskt vackert och som sagt.......It`s pure love here.

PLATS: TRANGRAVSVEJ 24. PAPIRÖEN. KÖPENHAMN

DATUM:13 - 22 NOVEMBER

ÖPPETTIDER:
MÅN - FRE  15.00 - 19.00 
LÖR - SÖN 12.00 - 16.00

VÄLKOMNA
Läs hela inlägget »

Idag omger jag mig med färg. Sitter med höstens nyheter från Lady och är nostalgisk. För många år sedan cyklade jag hem i sommarnatten i spöregn livrädd eftersom jag precis sett en skräckfilm av Hitchcock hos en vän. Himlen hade öppnat sig och väl hemma dyblöt insåg jag att min favoritbyxa nu var 10 cm längre.  Min mor försökte lugna mig att allt skulle bli bra igen, men den oron kommer jag ihåg. Favoritbyxor i tidig ungdom var en speciell företeelse. De hade en speciell rosa ton och precis den färgen kallar Lady för warm blush, fint. Vi har tänkt att årets fotoutställning i Göteborg skall omslutas av färg.  En resa tillbaka till minnen från förr, men också nya. Timeless tänker jag mig också här och nu. 

 

Läs hela inlägget »

Les Rencontres de La Photographie Fotofestival Arles 2015

Jag är i Arles på årets fotofestival och njuter.  Dagen innan har jag legat matförgiftad i ett dygn. Jag borde vara trött men årets upplaga är absolut en av den bästa och mest uppiggande på länge. Temat är "Rencontres de la Photographie" och festivalens chef, Sam Stourdzé lovade i förväg en tydlig vändning bort från bildjournalistik och reportage, mot ett mer tvärvetenskaplig konstnärligt fotografi, för som han säger "foto är en mötesplats för dialoger"

Mest älskade jag de historiska porträtten av Sandro Miller på Hollywood-stjärnan John Malkovitch. Helt betagen blev jag av ”Total Records” en utställning bara med legendariska skivomslag där man också får se originalfotografiet och ideerna bakom. Allt från Beatles ”Abbey Road” till favoriten Miles Davis ”Tuto”.  Sam Stourdze´ menar att konsten ger oss friheten att se det annorlunda.  Så vad är då en fotofestival? en fantastisk mötesplats för dialoger. Bra sådana.

 

Läs hela inlägget »


Håkan Ludwigson ZAMBEZI 1998

Idag så packar jag för att byta boende några veckor. Jag skall resa runt lite i Europa och spana in fotofestivaler och andra konstutställningar för att sedan avsluta med några dagar i den franska byn. Det är en ynnest att få byta miljö och träffa olika sorters människor. Få till möten som gör en till en bättre människa, iallafall blir man gladare. Glad blev jag också av Håkans text där han beskriver ett möte han haft i Zambezi 1998. 

"Detta är nog en av de vackraste bilder jag haft ynnesten att få ta. En drömbild av en oförstörd värld där tiden stått stilla. En liten ö mitt i Zambezifloden, inte långt från Victoria fallen.

Med lite romantiska ögon blir trädet med den säregna runda trädkronan lätt en metafor för vår jord. För första gången ser jag elefanternas kärleksakt – i en flod. Börjar med kärleksfulla knuffar och smekningar med snabeln. I upphetsning trycker den tunga hannen några gånger ner honan under vattenytan och endast snabeln sticker upp som en snorkel. Efteråt följer de resten av flocken upp på ön.

Kan det bli vackrare"

text: Håkan Ludwigson

Följ mig gärna i sommar på Instagram under thephotogallerynette

All sol,
Nette
 

Läs hela inlägget »