Chelsea Girls by Alan Aldridge

Alan Aldridge, grafisk formgivare, konstnär och illustratör inspirerade och dominerade den brittiska reklam och konstscenen under sextio- och sjuttiotalet. Hans illustrationer för The Beatles "Book of lyrics" tog musikbranschen med storm och han fortsatte med att utforma skivomslag för tex The Rolling Stones och The Who. Hans provocerande affisch för Andy Warhols film, Chelsea Girls, har blivit en av de mest ikoniska bilderna från den tiden. 
År 2008, visade Design Museum i London en stor retrospektiv utställning av hans verk, Alan Aldridge – the Man with the Kaleidoscope Eyes som mottogs som “The trip of a lifetime”. I år är det 50 år sedan filmen Chelsea Girls av Andy Warhol visades. Det firar vi med att presentera originalfotografiet av Aldridge.

Väl mött hos The PhotoGallery:)