Fotbolls EM och om bortslarvad tid

Jag har varit i Schweiz och besökt nästa utställare Christian Coigny. Under resan ner genom Europa slarvade  jag bort makens fotbollsbiljetter vilket säkert gjorde mitt och Christians första möte lite lätt förvirrat. Maken var ovanligt vit i ansiktet och mycket fåordig, jag hade panik. Det var ju inte bara hans utan även hans vänners biljetter som jag tappat bort. Jag förklarade för Christian orsaken till vår förvirring vilket han klart och tydligt förstod, som han sa -: Jag gillar inte fotboll men har många gånger haft känslan av att slarva bort saker. Jag har funderat mycket på det han sa, att slarva bort saker. Det ligger mycket i det. Länge slarvade jag bort år och omgav mig med människor som nog egentligen inte uppskattade eller ens tyckte om mig. Många dagar slarvade jag bort möten med människor som jag tyckte mycket om, och tiden rusade iväg. Jag skall sluta slarva bort saker nu. Under de sista månaderna har jag haft fantastiska möten med nya fotografer som nu finns representerade hos oss. Vi har ibland haft långa möten, ibland korta och intensiva, men alla har känts som att hitta nya vänner. Man lär känna människor genom deras fotografier och genom olika former av möten. Konst är verkligen en personlig kunskapsväg.
För en timma sedan for ett gäng grabbar iväg från den franska byn till EM matchen i Toulouse mellan Sverige- Italien, biljetterna har hittats. Visserligen är det få män som klär i gult men just dessa kändes extra roligt att vinka av. Själv skall jag ha lite tid för mig själv och heja från TV-soffan.